Tafelbladen

Tafelbladen

De tafel wordt ontzettend veel gebruikt in huis. Een prachtige tafel is daarom een investering die veel mensen willen doen. Een voorwerp wat zoveel gebruikt wordt mag er voor velen dan ook schitterend uitzien. Een natuurstenen tafelblad is iets wat uniek is. Classis Stone fabriceert, levert en monteert op maat gemaakte natuurstenen tafelbladen. Deze zijn geschikt voor binnen tafels, maar ook zeker voor buitentafels. Classic Stone helpt u graag verder met een eerlijk advies, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw eigen natuurstenen tafelblad.

Tafelbladen geleverd door uw specialist

 • Hoogwaardige kwaliteit maatwerkoplossingen
 • Gegarandeerd de laagste prijs
 • De specialist in natuurstenen tafelbladen
 • Eigen montage team

Maatwerk tafelbladen

Afhankelijk van uw wensen gaat Classic Stone aan de slag. De wensen van de klant staan bij ons altijd bovenaan. Wanneer er sprake is van maatwerk wat niet mogelijk is of wat mogelijke problemen in de toekomst op kan leveren, geven wij u altijd een eerlijk advies. Daarnaast zoeken we samen naar een oplossing die meer geschikt is. Uiteraard is het ook mogelijk om onze showroom te bezoeken om inspiratie op te doen. Wij leveren duurzame en onderhoudsvriendelijke natuurstenen tafelbladen voor bijvoorbeeld de tuintafel, salontafel, keukentafel en elk ander type tafel. Daarnaast dient een binnen tafel aan andere eisen te voldoen dan een buitentafel. Zo zal een buitentafel bestand moeten zijn tegen de vorst en regen.

Materialen en afwerkingen

Een natuurstenen tafelblad dient lang mee te gaan. Dat weten wij bij Classic Stone maar al te goed. Daarnaast is een tafel ook een plek waar gegeten wordt en waar mogelijk vlekken ontstaan. Zo wil je dus naast een duurzaam tafelblad, ook een tafelblad wat onderhoudsvriendelijk is en lang mooi blijft. Classic Stone helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Ook kunt u onze showroom bezichtigen om verschillende natuurstenen tafelbladen te zien. Het is bij ons ook mogelijk om bijvoorbeeld natuursteen in combinatie met hout, RVS of andere materialen te verwerken. Soorten natuursteen die geschikt zijn voor een tafelblad:

 • Composiet
 • Blauw hardsteen
 • Graniet
 • Turks marmer
 • Wit marmer
 • Zwart marmer

Wanneer de keuze voor een natuursteen soort gemaakt is, dien je een keuze te maken voor het type afwerking. De afwerking is echter wel afhankelijk van het soort natuursteen en of de tafel binnen of buiten geplaatst wordt. Zo voldoen veel hardsteen soorten en marmers aan de eis om buiten te staan:

 • Een gezoete afwerking

Bij deze afwerking krijgt de natuursteen een matte afwerking. Het oppervlak laat geen zichtbare groefjes meer zien. Deze afwerking gebeurd aan de hand van de schuurkoppen die gebruikt worden en de bijbehorende korrelgrootte.

 • Een gepolijste afwerking

Het resultaat van deze afwerking is een glanzend oppervlak van het natuursteen. Polijsten gebeurd op dezelfde manier als zoeten, maar gebeurd met een veel fijnere korrel. Hierdoor ontstaan meer kleurschakeringen en worden de glans en kleur versterkt.

 • Een gevlamd geborstelde afwerking

Bij deze afwerking wordt er gewerkt met een thermoshock. Dit fenomeen treedt op wanneer je het type natuursteen behandeld met hitte. Hierdoor springen kleine stukjes van het materiaal af en ontstaat een specifieke textuur.