Schouw

Schouw

Uit alle meubels en decoraties in huis behoort de schouw wel tot de grootste aandachttrekker. Het is het sieraad van de woonkamer waar iedereen met plezier naar kijkt. Het fijne van een schouw is ook dat het in vele verschillende stijlen en vormen beschikbaar is. Zo heb je sterk klassieke stijlen, maar kan een schouw ook ontzettend modern zijn. Het toepassen van natuursteen als materiaal van de schouw is iets wat al tijden terug toegepast werd, maar momenteel ook in vele inrichtingen terug te zien is. Natuursteen is namelijk tijdloos en is ten allen tijden een prachtig aangezicht in en rondom het huis.

Schouwen geleverd door uw specialist

  • Fabricage in eigen huis
  • Snelle levering binnen 3 tot 5 dagen
  • De specialist in maatwerk schouwen
  • Laagste prijs

Maatwerk schouwen

Classic Stone is de specialist in het fabriceren en monteren van op maat gemaakte natuurstenen schouwen. Met meer dan 10 jaar ervaring in maatwerkoplossingen binnen en buitenhuis op het gebied van natuursteen. Zo kunt u bij ons terecht voor een natuurstenen schouw die uiteraard geschikt is voor bijvoorbeeld een houtkachel of een inbouwhaard op gas of hout. Voor elke wens bieden wij een oplossing. Zo is er altijd wel een type schouw en materiaal wat goed aansluit op uw woonsituatie en de eigen voorkeuren. Uiteraard kunt u ook eens een kijkje nemen in onze showroom voor meer inspiratie en of informatie.

Materialen en afwerkingen

Een schouw geeft een prachtig aangezicht in de woonkamer. Zeker wanneer de kachel aangestoken is. Een natuurstenen schouw heeft als voordeel dat het ontzettend duurzaam is en er ontzettend goed uitziet. De keuze voor een bepaald type natuursteen is afhankelijk van de eigen wensen, maar ook van andere factoren. Zo bepaalt u zelf welke soort natuursteen u het mooiste vindt op basis van uiterlijke kenmerken en unieke eigenschappen. Denk hierbij aan de hardheid, de kleur en de oppervlaktetekeningen. Daarnaast dient het type natuursteen bestand te zijn tegen de temperaturen. Classic Stone helpt u graag verder met het maken van de beste keuze. Mogelijke natuursteensoorten zijn:

  • Composiet
  • Belgisch Hardsteen
  • Marmer

 

Afhankelijk van het materiaal en de eigen wensen zijn er een aantal afwerkingen mogelijk:

  • Een gezoete afwerking

Deze natuursteenbewerking creëert een mat en effen effect. Deze toepassing gebeurd aan de hand van schuurkoppen. De korrelgrootte van de schuurkop is hierbij van belang voor het uiteindelijke effect.

  • Een gepolijste afwerking

Deze bewerking van het natuursteen creëert een glanzen oppervlak. De kleuren komen tot leven en zie je veel terug bij marmer.