Dorpels

Dorpels

De functie van dorpels is om een barrière te vormen tegen optrekkend vocht bij deuren. Al eeuwenlang worden ze om deze reden gebruikt. Voornamelijk worden ze terug te zien bij de buitendeuren de badkamer bijvoorbeeld. Ook wordt een dorpel gebruikt voor de overgang van twee verschillende vloerafwerkingen. Dorpels zie je vandaag de dag nog steeds veel terug bij verschillende woningen en gebouwen. Het heeft een klassieke en moderne look en wordt ook vaak van natuursteen gemaakt. Classic Stone levert geheel op maat gemaakte natuurstenen dorpels.

Dorpels geleverd door uw specialist

  • De beste kwaliteit
  • De specialist in maatwerk dorpels
  • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
  • Meer dan 10 jaar ervaring in maatwerkoplossingen

Maatwerk dorpels

Voor een eerlijk en duidelijk advies bent u bij Classic Stone aan het juiste adres. Wij helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze binnen natuurstenen dorpels en alle andere maatwerkoplossingen op het gebied van natuursteen. De dorpels worden in onze eigen werkplaats gefabriceerd en zo kunnen we de kwaliteitscontrole zelf uitvoeren. Dit resulteert in een maatwerk dorpels die een ontzettend lange levensduur hebben, een uitstekende slijtvastheid hebben en geschikt zijn tegen hoge belasting.

Materialen en afwerkingen

Binnen dorpels kunnen verschillende keuzes gemaakt worden. Zo begint het eerst met de keuze voor de plek waar de dorpels moeten komen en daarnaast welke vorm en afmetingen de dorpel dient te hebben. Vervolgens dient een keuze gemaakt te worden voor het materiaal van de dorpel en het type afwerking van de natuurstenen dorpel. De volgende natuursteensoorten zijn geschikt voor dorpels:

  • Belgisch hardsteen
  • Composiet
  • Marmer

 

Afhankelijk van het type materiaal dient er voor een afwerking gekozen te worden. Naast de afwerking van het natuursteen zelf, verzorgen wij ook de afwerking van de randen uiteraard. Maatwerk is onze specialiteit en zo kunnen wij uw product volledig naar wens leveren. Typen afwerkingen zijn:

  • Een gezoete afwerking

Met behulp van deze afwerking worden de natuurstenen dorpels zo behandeld dat ze een mat effect geven. Dit staat erg mooi bij donkerkleurig natuursteen.

  • Een gepolijste afwerking

Bij deze afwerking worden de traptreden zo behandeld dat er een glanzend oppervlak ontstaan van de dorpels. Dit staat erg mooi bij de lichtere natuursteensoorten zoals marmer carrara.