Keuken aanrecht van natuursteen verzorgen

Keuken aanrecht van natuursteen verzorgen

Natuursteen is een robuust en grotendeels ongevoelig materiaal. Om vlekvorming te voorkomen, moet u het impregneren voor gebruik. Dit gebeurt al in de productie en moet worden herhaald kort na de plaatsing. Afhankelijk van het gebruik van het werkoppervlak raden wij het jaarlijks herhalen van de impregnatie. De dagelijkse zorg ondersteund de beschermende impregneerfunctie.

Onderhoud: Met een natuursteen werkblad reiniger  kan dagelijks vuil gemakkelijk, Hygiënisch en zonder strepen verwijderd worden. Het bevat geen schadelijke stoffen en is daarom bijzonder geschikt voor uw aanrecht in de keuken. Werkblad reiniger  gelijkmatig opspuiten op het te reinigen oppervlak en wrijf met een droge niet-pluizende doek na. Laat daarna het restvocht opdrogen. Niet na spoelen met schoon water.

Impregneren: Voor het impregneren, is het raadzaam om het aanrecht met een natuursteen werkblad reiniger  grondig te reinigen. Het werkgebied moet schoon, vlekvrij en droog zijn. De natuursteen impregneermiddel  goed schudden voor gebruik en gelijkmatig toepassen met het meegeleverde reinigingsdoekje en laten inwerken. Na een paar minuten kan met een absorberende doek het overtollige materiaal worden opgenomen. Zorg ervoor dat aangrenzende meubels, kookplaten of metalen frame, etc. niet in contact komen met het impregneermiddel.

Aanwijzinigen: Voor natuursteen geldt hetzelfde principe als voor een ander oppervlak. Het is altijd makkelijker om een verse vlek onmiddellijk te reinigen dan de gedroogde resten . Zuurgevoelige natuursteen zoals marmer kalksteen en zeldzame hardgesteente moet in het algemeen worden beschermd tegen invloeden van zuren die zijn opgenomen in het bijzonder in wijn, mousserende  wijn, sappen, fruit, enz. Zure middelen zoals azijn of limoen remover reiniger mag niet worden gebruikt en de overblijfselen van sterk  gekleurde voedingsmiddelen zoals rode sappen, rode wijn, of rode biet moet onmiddellijk worden afgeveegd. Vetvlekken die niet te verwijderen zijn met een Natuursteen werkbladreiniger kunnen worden behandeld met een specifiek vettige pasta.

Terug naar blogs