Keuken aanrecht van Keramiek verzorgen

Keuken aanrecht van Keramiek verzorgen

Met Keramiek als keukenblad heeft u een waardevol, hoogwaardig en duurzaam product in uw keuken aangeschaft. Om zo lang mogelijk het oppervlak mooi te houden hebben wij deze tips voor u samengesteld.

Info: Keramiek is een modern robuust materiaal. Het wordt gebakken tijdens de vervaardiging bij ongeveer 1200 celsius en is daarom uiterst bestand tegen hitte aan het oppervlak. Keramiek is niet poreus en derhalve verontreinigingen kunnen niet doordringen in het oppervlak. Impregneren is daardoor niet nodig.

Onderhoud: Met een werkblad reiniger  kan dagelijks vuil gemakkelijk, Hygiënisch en zonder strepen verwijderd worden. Het bevat geen schadelijke stoffen en is daarom bijzonder geschikt voor uw aanrecht in de keuken. De werkblad reiniger  gelijkmatig opspuiten op het te reinigen oppervlak en wrijf met een droge niet-pluizende doek na. Laat daarna het restvocht opdrogen. Niet na spoelen met schoon water.

Intensieve reiniging: Hardnekkige vlekken kunnen heel goed worden verwijderd met een Keramiek reiniger. Het bevat micro-deeltjes wat vervuiling  door mechanische slijtage gemakkelijk en hygiënisch is te verwijderen. Goed schudden voor gebruik. Breng een kleine hoeveelheid van de reiniger aan op de plek en laat deze inwerken. Wrijf na een paar minuten met schoon, warm water en een niet-kras nylon spons in een cirkelvormige beweging. Spoel daarna grondig na met warm water. Indien noodzakelijk kan de procedure worden herhaald, maar sterke wrijving op een punt moet worden vermeden. Tot slot, droog het oppervlak met een schone doek.

Aanwijzing: Voor Keramiek, geldt hetzelfde principe als voor een ander oppervlak. Het is altijd makkelijker om een verse vlek onmiddellijk te reinigen dan de gedroogde resten. Hoewel Keramiek een van de hardste ondergronden is, raden wij het gebruik van een snijplank tegen krassen en slijtage van de metalen mes te voorkomen. Het gebruik van onderzetters voorkomt een hoogstonwaarschijnlijk thermische schok, die kan leiden tot barsten of verkleuring.

Terug naar blogs